Vi utför alla typer av skorstensrenoveringar i Stockholm län.

- Ingen skorstensrenovering är den andra lik eftersom att renovera en skorsten kan innefatta så mycket. Det kan betyda om en rökkanal är otät, så kan du behöva utföra skorstenstätning invändigt.  Detta kallas för glidgjutning och utförs med en keramisk massa som gör att rökkanalen blir tät igen. Många gånger sker en skorstensrenovering i samband med provtryckning av skorstenen vid installation av en braskamin. Det vanligaste skälet till skador är dock att skorstenen står ouppvärmd och utan skorstenshuv.  Är man ute i god tid innan skadorna blir förstora kan det räcka med en så enkel åtgärd som att lägga i bruk i fogarna på skorstenen i stället för att mura upp en ny skorsten. Tyvärr så väntar många för länge men en skorstensreparation i tron om att skorstenen inte behövs, inget kan vara mer felaktigt. Skorstenen är viktig för husets ventilation.

Här ser du vilka reparationer på skorstenar och eldstäder som kan vi hjälpa dig med att renovera:

Skorstenstätning

skorstenstatning-av-rokkanal

Vi utför tätningar av rökkanaler och ventilationskanaler med en teknik som kallas för glid-gjutning. En vedertagen och välbeprövad metod för skorstenstätning

 

Mura skorsten

murad-skorsten

Uppmurning av nya skorstenar eller ommurning av en befintlig dålig skorsten kan du få hjälp av oss med.

 

 

 

Fogning av skorsten

fogning-av-fogar

Spruckna tegelstenar och urgröpta fogar kan göra din skorsten ostabil och osäker. Vi byter ut trasiga tegelstenar och reparerar fogarna.

Insatsrör i skorsten

insatsror-i-rokkanal

Vilket är bästa insatsröret för att få en kvalitetsinstallation. Det hjälper vi dig med vare sig du ska byta rör eller sätta in ett insatsrör.

Braskaminer

braskamin

Vi utför alla typer av installationer från köksspis till insatser i öppna spisar till braskaminer.

Kakelugnar

kakelugnMed tiden kan gamla kakelugnar bli otäta och få skador. Vi restaurerar och återställer din kakelugn.

Skorstenshuv

skorstenshuvAtt man ska skydda skorsten från nederbörd såsom regn och snö mm är dom flesta medvetna om  i dag. Vi hjälper dig att ta fram en skorstenshuv som passar in i just ditts hus stil.

Mura öppen spis

oppen-spisVem vill inte ha en vacker fungerande öppen spis i sitt hem som sprakar och skapar hemtrivsel. Vi kan hjälpa dig att mura en vacker öppen spis

Tips! Använd rotavdraget vid skorstensrenovering.

Då är det billigt att använda yrkesmurare. Du betalar bara en tredjedel av priset på arbetskostnaden på våra mureritjänster. Du vet väl att materialkostnaden i dom flesta fallen när du utför mureriarbeten är låg.
Det gör att just mureriarbeten är ett av dom mest lönsamma arbeten du kan utföra som beställare.

En offert från oss är alltid kostnadsfri. Kontakta oss för en offert.